Καλώς ήρθατε στα 13ο & 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου

Φτιάξε το σχολείο που θες...

 Κερατσίνι , 13/10/2015.

Το θέλαμε καιρό. Το συζητούσαμε. Μας έλειπαν ο χρόνος, τα χέρια, οι συνθήκες. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή. Και χρειαζόμαστε τη δική σου βοήθεια.
Οι καιροί είναι δύσκολοι, τα πάντα γύρω μας χάνουν το χρώμα τους, ασχημαίνουν. Εμείς όμως ψάχνουμε κάτι χαρούμενο να μας συντροφεύει, κάτι χρωματιστό, κάτι που να μας αγαπά, όσο κι εμείς αυτό. Θέλουμε να αλλάξουμε αυτό που κανείς δεναλλάζει για μας. Θέλουμε το σχολείο μας να είναι η απάντηση στην απομόνωση, να είναι η παρέα, η συνύπαρξη, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, ο τόπος όπου όλοι έχουμε μια ωραία ιστορία να διηγηθούμε.

Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε την αρχή. Να αλλάξουμε το σχολείο μας. Με τα χέρια μας, τον δικό μας χρόνο, τις δικές μας στιγμές που ύστερα θα αναπολούμε περήφανα. Από αυτό το Σάββατο ξεκινάμε. Καθαρίζουμε τα τζάμια των αιθουσών, βάφουμε τα παγκάκια κι ακολουθούν : ζωγραφική στα παγκάκια, περιποίηση και σκάψιμο κήπων, φράχτες και ταμπέλες , ξύσιμο, στοκάρισμα, βάψιμο όλων των τοίχων, επιμέλεια πορτών σχολικών αιθουσών κι ό,τι άλλο η φαντασία και οι άνθρωποι φέρουν στη συζήτηση.

Υποσχόμαστε να μη σταματήσουμε στον χώρο του σχολείου, αλλά να βγούμε και έξω, στη γειτονιά μας, στην πόλη μας.Μια νέα σελίδα ετοιμάζεται να γραφτεί στα σχολεία μας και θέλουμε να τη γράψουμε μαζί. Έλα, έστω κι από περιέργεια. Μόνος ή με παρέα, με τα παιδιά σου , με γείτονες, με χαρά, για λίγο, για πολύ, για μία φορά ή για όλες.Φτιάξε το σχολείο που θες.

*Πρώτη μας συνάντηση : Σάββατο 17 Οκτωβρίου, ώρα 11.00 στην αυλή μας.
Καθαρίζουμε όλα τα τζάμια των αιθουσών και βάφουμε τα παγκάκια.

  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
    (2 ψήφοι)
  • Κατηγορία Τα νέα μας
  • Διαβάστηκε 571 φορές
επιστροφή στην κορυφή