Καλώς ήρθατε στα 13ο & 21ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου

"Το καμένο δάσος"

Η Α δημοτικού σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση  με τίτλο : "Το καμένο δάσος"την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στις 6:00μ.μ.Λίγα λόγια για το έργο:Τα ζώα ,τα δέντρα ,τα ξωτικά και οι νεράιδες του δάσους απολαμβάνουν την όμορφη ζωή στη φύση. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν οι επισκέπτες του δάσους ανάψουν μια φωτιά που θα γίνει μεγάλη πυρκαγιά και θα καταστρέψει το όμορφο δάσος.Πρόσωπα:(Νεράιδες,ελάφια,σκαντζόχοιροι,πουλιά,δέντρα,ξυλοκόποι,ξωτικά,γονείς, ,φλόγες, πυροσβέστες, παιδιά)Τραγούδια: •  Ουρανός (Locomondo) •  Ξύπνα λουλούδι του δάσους : Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας &apurimac  •   Το δέντρο:  Ερμηνευτές: Φοίβος Δεληβοριάς, Αλκίνοος Ιωαννίδης,                        Γιώργος & Πέτρος Χατζηπιερής & Χορωδία
Διαβάστε περισσότερα...

Η εξαφάνιση της βροχούλας...

Τώρα που μπήκε καλοκαίρι, οι ομπρέλες ανεβαίνουν στο πατάρι. Έτσι κι αλλιώς η Βροχούλα εξαφανίστηκε. Η γιορτή περιβάλλοντος του σχολείου μας όμως έχει να λύσει ένα μυστήριο. Απόγευμα Δευτέρας η Α' Δημοτικού σας περιμένει!
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ταξίδι στη γη…

   Ένα ταξίδι στη γη… Οι μικροί φίλοι της Α τάξης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποφάσισαν να ταξιδέψουν στα διάφορα μέρη της γης προκειμένου να τη βοηθήσουν να πραγματοποιήσει            τα όνειρά της. Την Παρασκευή 05-06-2015 στις 19:00, σας προσκαλούμε στo σχολείο μας για να ακολουθήσετε τους μαθητές στα δάση (Α3), στις θάλασσες (Α2) και στις πόλεις (Α1).
Διαβάστε περισσότερα...

"Προστάτεψε με! Με έχεις ανάγκη"

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε από τους μαθητές του 13ου και του 21ου δημοτικών σχολείων Κερατσινίου, στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig ICAMS (www.grundtvig-icams.de)."Προστάτεψε με!Με έχεις ανάγκη" φωνάζει το νερό μέσα από τα στόματα των παιδιών, και έτσι περνούν και εκείνα το μήνυμα τους για την προστασία του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου!
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS